Workshop familieopstellingen

Veel van ons gedrag, onze overtuigingen en patronen vinden hun oorsprong binnen de familie waarin we geboren zijn. Uit liefde en loyaliteit nemen we niet alleen bekrachtigende maar ook belemmerende levenspatronen over. Als volwassene leven we vaak nog steeds naar deze blauwdruk.

Een opstelling kan op een hele krachtige en bijzondere manier onbewuste patronen of dynamieken binnen je familie/organisatiesysteem zichtbaar maken, die doorspelen in je huidige leven; in je gezin, je familie of op je werk. Het kan verheldering brengen bij thema’s zoals relaties, angst, rouw, schuld, een diep verdriet, keuzes maken, omgaan met autoriteit of opkomen voor jezelf. Een opstelling laat zien hoe alles en iedereen met elkaar verbonden is. Het zichtbaar maken van de dynamiek binnen jouw systeem geeft je de mogelijkheid om je los te maken van deze ‘verstrikking’ waardoor er ruimte voor verandering ontstaat.

Ontdek de onzichtbare draden die jou verbinden.

Jouw vraag gaat over dingen waar je echt last van hebt in je leven. Een familieopstelling laat je verborgen verbanden zien binnen het systeem waar jij onderdeel van bent. De opgestelde representanten blijken in staat lichamelijk en emotioneel zuiver te kunnen voelen wat zich afspeelt in de personen die ze representeren. Pas als verstrikkingen zichtbaar zijn, kun je je liefdevol losmaken van belemmerende patronen. Het zien en ervaren van jouw opstelling geeft je inzicht, rust en ruimte voor verandering.

Wanneer een familieopstelling? 

 • Je hebt het gevoel meer te overleven, dan te leven.
 • Lastige patronen blijven zich herhalen in jouw leven. 
 • Je hebt last hebben van gevoelens waarvan je niet weet waar ze vandaan komen en waardoor je niet ten volle in je leven kunt staan. 
 • Je voelt je niet gezien en gehoord door je omgeving. 
 • Je hebt het gevoel je plek niet te kunnen vinden: vaker van baan wisselen, geen duidelijke(studie)keuzes kunnen maken. 
 • Je komt in je relaties steeds dezelfde conflicten tegen.
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven of keuzes te maken.
 • Je hebt het gevoel altijd 'te hard aan het werk' te zijn. 
 • Je hebt de neiging hebt om verantwoordelijkheden naar je toe te trekken.
 • Het contact met je ouders, kinderen of familie verloopt niet lekker. 
 • Wanneer je je zorgen maakt om een van je kinderen, maar waar je de vinger niet op kunt leggen

In vrijwel alle situaties waar je nu tegenaan loopt kan een familieopstelling zeer behulpzaam zijn. Ook in situaties die niet gerelateerd lijken te zijn aan jouw familiesysteem.

Meedoen als representant

Een reden om als representant mee te doen is dat ervaring leert dat je nooit zomaar gevraagd wordt voor de positie waarin je komt te staan. Het levert vaak iets voor jezelf op. Wanneer je als representant uitgenodigd wordt tijdens een workshop mag je uiteraard altijd zonder opgaaf van redenen ‘ nee’ zeggen.

Behalve een beetje moed en de bereidheid om op een dieper niveau naar jezelf te kijken heb je niet veel meer nodig. Alles wat binnen de opstelling gebeurt, blijft tussen de ‘muren’ van de workshop. Dat is iets wat we met elkaar afspreken.

Elke workshop is er plaats voor 3 vraagstellers en 5 representanten.

Lees hier een voorbeeld van een familieopstelling.

Ervaring deelnemer

Ik heb zowel deelgenomen als vraagsteller en representant. Als vraagsteller heeft de opstelling me enorm veel inzicht in mijn vraag en bijbehorende situatie gegeven. Het heeft een enorme impuls aan mijn persoonlijke ontwikkeling gegeven, het maakt patronen zichtbaar. Een deel van mij zat in het donker, dit deel is bevrijd en zit weer in het licht, echt fantastisch! Ook als representant heb ik de opstelling als leerzaam en wonderbaarlijk ervaren. Ik zou het iedereen aanraden om een opstelling te doen als vraagsteller ten bate van je persoonlijke ontwikkeling maar ook als representant omdat je hiervan ook veel leert. Marjo Parren, Coach Triquetra.

Het was voor mij de eerste keer dat ik deelnam aan een familieopstelling. Ik had me weliswaar ingelezen, maar wist nog niet helemaal wat ik kon verwachten. Zowel de locatie als de rust die May uitstraalde, zorgde ervoor dat ik me direct op mijn gemak voelde. Ik nam zelf deel als representant en vond het heel mooi om te zien en te ervaren welke emoties er loskwamen tijdens de opstelling, ook al was het niet mijn eigen vraag. Al met al, heel indrukwekkend om eens te ervaren en zeker een aanrader! Vrouw, 29 jaar.

Een zeer bijzondere ervaring. Erg fijne begeleiding en prettige setting. De familieopstelling is voor mij zeer waardevol geweest. Laura, 40 jaar, representant.

1 - op - 1 opstelling.

Het kan zijn dat een individuele familieopstelling beter bij je past; misschien voel je je hierbij meer op je gemak of past de vorm of de tijd je beter. Bij een individule opstelling wordt gebruik gemaakt van vloerankers in de ruimte of houten poppetjes bij een tafelopstelling. De uitwerking is net zo krachtig als bij een groepsopstelling.

Jouw investering en locatie

Familieopstelling

In tijd/ plaats Tarieven
In een groep

De workshops worden gegeven op een rustige locatie in een fijne landelijke omgeving:
SEMPERVITA
Kranestraat 89
5961 GX Horst

1 dagdeel - vrijdagmiddag 13:30 - 16:30u.

Bij inschrijving graag vermelden of je als representant meedoet of als vraaginbrenger. 

Vraaginbrenger
€ 95,00 incl. BTW

Representant   
€ 30,00 Incl. BTW

1- op-1 opstelling Duur ongeveer 1,5u praktijk Reuver € 129,50  

Wil je graag jouw vraag inbrengen in een groep of een keer als representant deelnemen en staan er geen data gepland? Dan kun je mij dat aangeven. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een workshop georganiseerd. Voor een individuele opstelling kunnen we een afspraak maken.