`Mismatch` op de werkvloer veroorzaker van burn-out.

Weet je dat een op de zeven werknemers in Nederland burn-outklachten heeft? De oorzaak van het ontstaan van  burn-outklachten is niet altijd duidelijk. Nieuw onderzoek door de universiteit van Zürich werpt een nieuw licht op de zaak: het gaat vaak om een mismatch tussen onze onbewuste behoeften als werknemer en de eisen die aan ons worden gesteld.

Zo kan het zijn dat de functie die we vervullen op ons werk, niet past bij onze onbewuste waarden en behoeften. Denk eens aan een verpleegkundige die veel waarde hecht aan sociale contacten, maar tijdens haar werk steeds minder directe patiëntenzorg doet.  Of een leidinggevende die een grote afdeling moet leiden en er een grote hekel aan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. De kans op een burn-out is bij deze mensen vergroot.

Heb jij burn-outklachten en wil je  je eigen 'mismatch ' onderzoeken en inzicht krijgen in je onbewuste behoeften en belemmerende factoren? Dan is een individueel begeleidingstraject wellicht iets voor je. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.