Nieuws

 • Vrijheid en lockdown

  2021 zal voor velen van ons een bijzonder jaar zijn geweest. Een jaar waarin zorgzaamheid, saamhorigheid en flexibiliteit onmisbare elementen waren en nog steeds zijn. Een jaar waarin het woord `vrijheid` een diepere betekenis heeft gekregen. 

  `Vrijheid wordt ons door niemand gegeven, vrijheid is iets wat we onszelf kunnen leren ` - Thich Nhat Hanh. In tijden waarin onze vrijheid beperkt door omstandigheden, ziekte of lockdown is onze innerlijke vrijheid ons hoogste goed. We kunnen onze innerlijke vrijheid cultiveren door met volle aandacht in het nu te zijn en ons met regelmaat te ontdoen van de automatische piloot waarin we vaak leven; loop, dans, lach, ontmoet de glimlach, proef en drink je koffie of thee langzaam zonder haast, zie de regenboog wanneer het regent en hoor de klanken van de wind... Daar ligt onze vrijheid!


  Vrijheid te midden van moeilijkheden
  Dit is de wijsheid van gelijkmoedigheid:
  Geluk en vrijheid verwerven we niet door ervoor te zorgen dat we steeds onze zin te krijgen,
  door ervoor te zorgen dat de dingen in ons leven altijd lopen zoals we willen,
  door het volgen van onze impulsen.
  Geluk en vrijheid hangen af van de ruimte waarmee we ons verhouden tot onze omstandigheden,
  zonder al te sterke voorkeur of afkeer,
  zonder weg te duwen wat we niet fijn vinden
  en zonder naar dingen te grijpen die we wel fijn vinden.
  Daar ligt vrijheid.

  Tara Brach

 • Aangepast coronabeleid

  lees verder »
 • Vragen rondom behandelingen tijdens de coronacrisis.

  Het zijn bizarre tijden. De huidige corona crisis vraagt van ons allemaal om ons aan te passen. Fysieke afspraken in de praktijk kunnen voorlopig helaas niet doorgaan.
  Ik neem als therapeut hierin mijn maatschappelijke verantwoordelijkheid in het belang van onze gezondheid en het verspreiden van het virus zoveel mogelijk in te kunnen dammen. Ik hou me hierbij aan de voorschriften van de overheid, het RIVM en de adviezen van beroepsverenigingen de NFG en de VMBN.

  lees verder »
 • Terugblik 2019; een jaar van samenwerking en fijne ontmoetingen.

  De tijd staat niet stil! 2019 zit er alweer bijna open een nieuw jaar dient zich aan! Terugkijkend naar 2019 is dit voor mij een bijzonder inspirerend jaar geweest met fijne ontmoetingen;

  lees verder »
 • 2020 nieuwe locatie mindfulnesstraining en stiltedagen

  Per 1 januari 2020 worden de mindfulnesstrainingen en stiltedagen gegeven op een nieuwe lokatie: Zuidhoven 11, 6042 PB Roermond. 

  lees verder »
 • 3 juni 2019 Workshop mindfulness voor mantelzorgers.

  Als mantelzorger is het vaak een kunst om naast de zorg voor de ander, goed voor jezelf te blijven zorgen. Wanneer je voor iemand zorgt die je dierbaar is, kun je je belast gaan voelen, hoe graag je het ook voor die ander doet.

  lees verder »
 • 16 juni 2019 Stiltedag mt de film Deep Look

  De intense en bijzondere kijkervaring die de aanwezige deelnemers ervaarden tijdens de filmavond op 2 april, maakt dat de Film DEEP LOOK als waardevolle aandachtsoefening te zien zal zijn zal tijdens destiltedagop 16 juni 2019.

  Kijkhiervoor meer informatie over de film.

  lees verder »
 • 2 april 2019: Film DEEP LOOK - kijken met aandacht.

  DEEP LOOK is een bijzondere film-ervaring die uitnodigt tot onthaasting en het vinden van innerlijke rust. Filmkunstenaar Veysi, doof geboren, neemt kijkers mee in zijn wereld. Hij toont mensen over de hele wereld in een universele en vernieuwende beeldtaal: slow motion, dichtbij, fotografisch sterk, op een soundtrack die je raakt. De prachtige serie portretten brengt je in een meditatieve flow en laat je voortaan op een andere manier kijken. Een verdiepende film gemaakt vanuit een krachtige intentie: to calm minds, towards a global peace-of-mind.

  lees verder »
 • 2018: terugblik op 10 jaar mindfulness.

  Mindfulness loopt als een rode draad door mijn leven en mijn werk. Tien jaar geleden - in 2008 - gaf ik mijn eerste mindfulnesstraining. En nog steeds geniet ik er ontzettend van. Het doet me deugd de verwondering op de gezichten van sommige clinten te zien, wanneer ik een levenservaring van mezelf deel. Alsof ik als trainer met zoveel mindfulnesservaring geen lastige momenten meer ervaar.

  lees verder »
 • Mag je strakke keurslijf wat losser?

  Kom je van vakantie terug en merk je op dat je niet zo`n zin hebt om weer aan de slag te gaan? Voel je weerstand om weer in het keurslijf te stappen en aan de hoge eisen te voldoen die er aan je gesteld worden in het dagelijks leven?  Dan is het waarschijnlijk hoog tijd voor ACTie!

  lees verder »
 • Mindfulness helpt bij het doorbreken van slechte eetgewoontes.

  Twee op de vijf Nederlanders heeft een slecht eetpatroon en wil hier iets aan veranderen. Tegelijkertijd vinden twee van de vijf mensen het ook moeilijk om hun eetgewoontes te doorbreken. Onderzoeker Lieneke Janssen deed onderzoek naar mindfulness en het doorbreken van slechte eetgewoontes.

  lees verder »
 • Een burn-out kan littekens nalaten.

  Het is belangrijk om goed naar de eerste signaleren van een burn-out te luisteren en er vooraf naar te handelen. Dit kunnen onder andere langdurige vermoeidheid, concentratieverlies en prikkelbaarheid zijn. De impact van een burn-out is niet gering. Uit onderzoek naar de lange termijn effecten van een burn-out blijkt dat deze wel degelijk een litteken achter kan laten.

  lees verder »
 • `Mismatch` op de werkvloer veroorzaker van burn-out.

  Weet u dat een op de zeven werknemers in Nederland burn-outklachten heeft? De oorzaak van het ontstaan van burn-outklachten is niet altijd duidelijk. Nieuw onderzoek door de universiteit van Zürich werpt licht op de zaak: het gaat meestal om een mismatch tussen de onbewuste behoeften van een werknemer en de eisen die aan zijn werk worden gesteld.

  lees verder »
 • Mindfulness voor patint en hulpverlener.

  Als hulpverlener zul je het vast herkennen; de hoge eisen binnen de gezondheidszorg gaan gepaard met stress en burn-out(klachten). Om als hulpverlener goed voor jezelf te zorgen en plezier in je werk te blijven houden, is het van belang om deze stress goed te regulieren. Zo voorkom je tegelijkertijd dat de stress de kwaliteit van je aangeboden zorg vermindert. 

  lees verder »
 • Vergoeding mindfulness bij burn-outklachten.

  Sinds 1 januari 2015 vergoeden onder andere de verzekeraars VGZ, Univé, UMCZ, IZA Gezond Samen en IZA Overig in het aanvullende pakket mindfulness (MBSR) trainingen (tot maximaal € 350,- per jaar), als er sprake is van burn-out-klachten. Voorwaarde is dat de mindfulnesstrainer, als categorie 1 trainer aangesloten is bij de VMBN. May Vullings is gecerificeerd cat. 1 trainer VMBN.

  lees verder »
 • Counselling effectief bij terugdringen ziekteverzuim

  Stress op de werkvloer is beroepsziekte nummer 1 in Nederland en leidt jaarlijks tot veel ziekteverzuim. 1 op de 8 werknemers heeft last van werkstress. Naast de persoonlijke schade voor de werknemer, betreft het tevens een hoge kostenpost voor de werkgever.

  lees verder »
 • Mindfulness bij slaapproblemen

  Een cursus mindfulness helpt beter tegen slaapproblemen bij senioren dan informatie over een goede slaaphygine. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Southern California.

  lees verder »
 • Het effect van mindfulness bij Gezondheidzorg Professionals

  Lees hier over het onderzoek van de faculteit der maatschappij en wetenschappen Universiteit Amsterdam, naar de effecten van mindfulness op stress, welzijn en behandelresultaten bij gezondheidzorg professionals.

 • Mindfulness bij chronische pijnklachten

  Leven met chronische pijn is niet gemakkelijk. Het kan je leven compleet overhoop halen. Een manier om om te gaan met je pijn is om het vechten met je pijn te stoppen, om er vriendschap mee te sluiten. Hoe ongelooflijk het ook klinkt!

  lees verder »
 • Van Vullings en de Ruijter naar Vullings Counselling

  Tijden veranderen. Bedrijven en organisaties zijn in beweging. Zo ook Vullings en de Ruijter. 
  Vullings en de Ruijter zal per 1 juni 2014 worden voortgezet door May Vullings.

  Wat betekent dit nu?

  lees verder »
 • Vullings en de Ruijter in de media

 • Onderzoek mindfulness op BS De Mozaiek

  Vullings en de Ruijter werkt mee aan een onderzoek naar de effecten van het programma mindful schools in het basisonderwijs, in samenwerking met de Universiteit Maastricht. Bekijk ook eens: Foto`s Mindful Schools BS De Mozaïek Roermond.