Mindfulness

Anders omgaan met stress en (chronische) pijn, meer genieten van alledaagse dingen.

Mindfulness helpt ons om meer in het hier en nu te zijn.  Vaak leven we ons leven 'op de automatische piloot’. Gewoontes en automatische patronen bepalen een groot deel van je leven, zonder dat je daar bewust van bent. Je gaat daarbij ongemerkt over je grenzen heen. Hierdoor kunnen spanning, stress en pijnklachten ontstaan. Juist om die gewoontes te kunnen veranderen én om meer bewust te leven is het nodig om je aandacht te trainen.

Tijdens een mindfulnesstraining leer je om systematisch stops in te bouwen, zodat je meer stil staat bij wat je doet en bij wat er om je heen gebeurt. Zo word je bewust van hinderlijke gedachten en onprettige gevoelens, en leer je daar onbevangen en zonder oordeel bij te blijven.  Je krijgt op deze manier steeds meer inzicht in de automatische patronen in je leven. Hoewel automatische patronen heel handig kunnen zijn bij b.v. het autorijden of bij andere dagelijkse bezigheden, zijn het ook vaak de automatische gewoonten die problemen in stand houden. Dit inzicht helpt je om andere, bewuste keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Je kunt je daardoor beter ontspannen, ervaart minder lichamelijke klachten, krijgt meer zelfvertrouwen, maar ook meer energie en levenslust.
De mindfulnessvaardigheden kun je aanleren door een mindfulnesstraining te doen.

 

Mindfulness een wetenschappelijk onderbouwde training

Mindfulness is een wetenschappelijk onderbouwde aandachtstraining gebaseerd op een unieke combinatie van eeuwenoude Oosterse meditatietechnieken en Westerse psychologie.
Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van Mindfulness toont aan dat het volgen van een mindfulnesstraining een positief effect heeft op de kwaliteit van leven en efficient is voor de aanpak van stress, burn-out, piekeren, omgaan met psychische pijn, ziekte en/of (chronische) pijn, verdriet, boosheid en psychosomatische problematiek. Men ervaart minder stress en lichamelijke klachten na het volgen van een mindfulnesstraining.
 

Wij bieden mindfulnesstrainingen voor volwassenen en mindfulnesstraining voor jongeren, mindfulness workshops en stiltedagen