Counselling

Lopen de dingen niet zoals jij dat graag zou willen?

Heb je het idee dat je vast zit? Dat niets momenteel gaat, zoals jij dat zou willen? Voel je je ontevreden of heb je last van klachten als piekeren, vermoeidheid, slapeloosheid of andere spanningsklachten, denk dan eens aan counselling.

Je hoeft hier namelijk niet alleen in te staan. Of je hier nu tegenaan loopt binnen je gezin, op het werk of in je relatie – dat maakt niet uit. In een kort, maar krachtig traject gaan we samen aan de slag met jouw hulpvraag en datgene wat je wilt bereiken, zodat je snel weer zelfbewust en veerkrachtig in het leven staat. 

 

Wanneer counselling?

Counselling is een vorm van psychosociale hulpverlening die uitkomst kan bieden bij onder andere:

  • Burnout klachten
  • Stress gerelateerde klachten
  • Disbalans werk en prive.
  • Emotionele problemen
  • Chronische vermoeidheid
  • Tekort aan zelfvertrouwen.
  • Rouw en verliesverwerking
  • Slaapproblemen en concentratieverlies
  • Omgaan met ziekte en/ of chronische pijn.
  • Levensvragen en zingeving

Herken je jezelf in bovenstaande situaties en wil je weten wat counselling voor je kan betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
 

Duur begeleidingstraject

Afhankelijk van je hulpvraag bestaat een behandeltraject uit  5 tot 10 consulten van 1 uur. Een enkele keer kan er een consult van 1,5 uur nodig zijn om iets uit te werken. Dit is dan altijd vantevoren met je besproken. Voor aanvang van een traject vindt er een intakegesprek plaats, waarin er een behandeldoel gesteld wordt. Tevens wordt er besproken hoeveel consulten er ongeveer nodig zijn om het gestelde doel te kunnen bereiken.

Om je doel te kunnen bereiken tijdens een counseltraject, kan er onder andere gewerkt worden met interventies vanuit de mindfulness, ACTTA, NLP of systemische opstellingen.

Alleen maar lof voor de wijze waarop May de begeleiding vorm geeft. Ze geeft op een zeer prettige manier sturing en weet de vinger op het juiste moment op de 'zere' plek te leggen, zonder dat het voelt als zodanig. Vanaf het eerste moment voelde ik me welkom, gehoord en volledig vrij om mijn verhaal te kunnen doen. Je doorloopt het traject echt samen en je wordt op een zeer prettige en zorgzame manier begeleid. Het traject heeft me geleerd het leven en alles wat daarbij komt kijken beter in perspectief te kunnen plaatsen. Ik heb geleerd om mijn persoonlijke eigenschappen te omarmen en de (negatieve) gedachten hierover los van mezelf te zien en bewust los te laten. Vanuit de grond van mijn hart: bedankt!

Lees hier ervaringen van anderen die psychosociale therapie volgden bij Vullings.

Tarief en vergoedingen begeleidingstraject

Op basis van het lidmaatschap bij de NFG en de RBCZ wordt psychosociale begeleiding door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed vanuit het aanvullend pakket (alternatieve zorg, natuurgeneeswijze). Voordelig is dat deze consultkosten niet van het eigen risico afgaan. Kijk op het vergoedingenoverzicht voor vergoedingen voor counselling (zie psychosociale begeleiding) per zorgverzekeraar. Een verwijskaart is niet nodig. 

Na afloop van de behandeling ontvang je een digitale factuur, deze dient binnen 14 dagen rechtstreeks te worden voldaan aan Vullings (kan achteraf per bankoverschrijving). Je dient zelf zorg te dragen voor het declareren van de nota bij de zorgverzekeraar. 

Ook je werkgever kan bereid zijn om de investering in een traject voor zijn rekening te nemen.
Informeer bij uw belastingadviseur over de mogelijkheid voor teruggave via de belasting.

Individuele begeleidng  Particulier   Vanuit organisatie
Consult 1 uur € 85,00 Offerte op maat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
Consult 1,5 uur € 127,50 Offerte op maat. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.