Stiltedag mindfulness

In stilte aandacht voor jezelf.

Een dag stil zijn kan best een uitdaging zijn. Je gedachten lijken veel talrijker en je gevoelens lijken intenser wanneer je stil bent. Toch kan stilte je veel brengen; je geeft jezelf een dag de volle aandacht. Dat kan in een hectische periode net datgene zijn wat jij nodig hebt. Wil je eens een stiltedag meemaken? Dat kan!

Een stiltedag is een mooie gelegenheid om energie op te doen, je mindfulnessvaardigheden op te frissen of stil te staan bij een gebeurtenis.

Je wordt tijdens de stiltedag begeleid in de mindfulnessoefeningen die je kent vanuit de mindfulnesstraining en krijg je nieuwe inspirerende oefeningen aangereikt; zitmeditaties worden afgewisseld met ligmeditaties en beweegoefeningen. De hele dag wordt in stilte doorgebracht, ook de lunch wordt in stilte genuttigd. Op het einde van de dag is er gelegenheid om je ervaring te delen.

Na een dag stilte voel je je meestal helderder en meer gefocust. Het is je wellicht gelukt om met meer afstand naar een situatie te kijken of je weet de oplossing op een dilemma waar je al langer mee rond liep. Daarnaast zul je merken dat je gemakkelijker je mindfulnessvaardigheden oppakt in alledaagse situaties.

Een stiltedag blijkt zeer verfrissend!
 

Zonder ervaring en zonder verwachting ben ik aan deze stiltedag begonnen en heb ik de hele dag ervaren als erg ontspannend. De meditaties en mindfulness oefeningen wisselden elkaar goed af en hoewel ik normaal geen 10 minuten stil kan zitten is deze dag omgevlogen. Een dag in stilte doorbrengen is voor mij 'me-time'. Ontspannen, met voldoende ruimte om bij jezelf en tot bezinning te komen. De fijne aangename stem die de oefeningen begeleidde heeft daar zeker toe bijgedragen. Het in stilte eten vond ik vreselijk ongemakkelijk. Maar dat went hoorde ik achteraf.
Ik ben blij dat ik aan deze stiltedag meegedaan heb. Ik heb me voorgenomen dat er nog meer stiltedagen zullen volgen. Een dag in stilte doorbrengen is voor mij 'me-time'. Ontspannen, bijtanken, pas op de plaats en vooral genieten. 

Riny

Lees hier ervaringen van anderen.

 

Voor wie?

Iedereen die de mindfulnesstraining heeft gevolgd of bekend is met meditatie is welkom. Heb je geen ervaring, maar wil je toch graag meedoen, dan kan dit in overleg.

Tarief stiltedag

Training Locatie Tarief
Stiltedag FitMinds
Jagerstraat 10
6042 KA Roermond
€ 30,00
Incl. thee, sap en fruit.