Mindfulnesstraining

Minder stress, meer genieten!

Leef je je leven op de automatische piloot én heb je het gevoel dat je de controle dreigt te verliezen? Heb je last van spanning, stress, burn-out of pijnklachten? Of wil je meer genieten van de alledaagse dingen? Dan is mindfulness wat voor jou!

Deze praktische en effectieve aandachttraining helpt je om anders om te gaan met dagelijkse stress en spanning, waardoor je meer balans in je dagelijks leven zult ervaren. Tijdens de training leer je om meer 'erbij' te zijn, waardoor je weer bewuste keuzes kunt maken, in plaats van automatisch te reageren. Dankzij mindfulness sta je zelfbewuster en vitaler in het leven. Je kunt je beter ontspannen, ervaart minder lichamelijke en psychische klachten en kunt meer genieten van de dagelijkse dingen. Ook op je werk! Je bent meer gefocust én creatiever. Je neemt weer de regie over je eigen leven.

De training
Een mindfulnesstraining bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag (optioneel). Elke bijeenkomst staan we stil bij een ander thema. Samen met een groep van 8 -10 personen oefen en onderzoek je, aan de hand van verschillende werkvormen en de verschillende thema's, hoe jij bewuster in je leven kunt staan. Deze training is indien gewenst ook individueel te volgen. 

Voor wie?
Mindfulness is geschikt voor iedereen die een investering wil doen in zijn of haar levenskwaliteit. Je hoeft hier geen specifieke klachten voor te hebben.

De mindfulness training wordt geadviseerd bij:

 • stress of werkdruk
 • lichamelijke klachten die stress gerelateerd zijn
 • burn-out (klachten).
 • tekort aan zelfvertrouwen
 • piekeren
 • concentratieproblmen
 • ziekte en (chronische)pijn.
 • slaapproblemen en vermoeidheid
 • omgaan met moeilijke situaties
 • omgaan met lastige emoties.
 • verhogen van het werkplezier; met meer focus, creativiteit en kwaliteit.
 • meer genieten van dagelijkse dingen.

Herken je jezelf in bovenstaande situaties en wil je weten wat mindfulness voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Thuis oefenen
Om mindfulness te intergreren in je dagelijks leven vraagt het om dagelijks oefeningen te doen. Het aanleren van vaardigheden en zeker het doorbreken van automatische patronen in het omgaan met stress, spanning en (chronische) pijn kost tijd en aandacht. Er wordt van je verwacht dat je 30-45 minuten per dag oefent. Mocht je thuis vastlopen in je oefening, zijn tussentijdse telefonische contacten met de trainer mogelijk,    

Verdiepingsdag
Van oorsprong is de stiltedag een onderdeel van de mindfulnesstraining. Tussen bijeenkomst 6 en bijeenkomst 8 vindt er een stiltedag plaats. Er wordt deze dag intensief geoefend om de mindfulnessvaardigheden te verdiepen. Tevens worden er nieuwe inspirerende oefeningen aangeboden. Tijdens de training zijn de deelnemers vrij om hieraan deel te nemen, tegen een gereduceerd tarief.

Voor diegene die ná het volgen van een training de mindfulnessvaardigheden op wil frissen of verdiepen, is er de mogelijkheid om deel te nemen aan stiltedagen. Daarnaast is de ACT training een waardevolle aanvulling op de mindfulnesstraining.

'Ik ben er blanco ingegaan en heb het een en ander op me af laten komen. Het effect en inzicht in de mindfulness was voor mij pas na enkele lessen en oefeningen thuis merkbaar. Ik ben rustiger geworden in mezelf en veel bewuster geworden van het feit hoe belangrijk het is om in het hier en nu te blijven. Dit kan al door kleine simpele oefeningen gedurende de dag'.

Lees hier ervaringen van anderen die een mindfulnesstraining volgden bij Vullings.
Deelnemers waarderen de groepstraining gemiddeld met een 8,7 en de individuele training met een 8,6.
 

Tarief mindfulnesstraining

Training Locatie Onschrijving    Deelname particulier Deelname vanuit organisatie
Groepstraining
Mindfulness

Avondtraining:
Gebouw Response instituut, Jagerstraat 10,
6042 KA Roermond

Ochtendtraining:
Dienstencentrum de Punt,
Broeklaan 10, 5953NB Reuver.

8 lessen van 2,5u
werkboek en oefeningen Mp3.
Optie:
verdiepingsdag

€ 300,00 incl. Btw.

 

€ 25,00 incl. Btw.
€ 400,00 excl. Btw.

 


€ 25,00 excl. Btw.
Individuele training
Mindfulness
Praktijk Reuver 8 lessen van 1,5u
werkboek en oefeningen Mp3
€ 760,00.
€ 95,- per sessie
Offerte op maat.

May Vullings is opgeleid in de MBCT / MBSR traditie (mindfulness based cognitive therapy en mindfulness based stress reduction) en aangesloten bij de NFG en als mindfulnesstrainer bij de VMBN als categorie 1 trainer. Op basis hiervan zijn er vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering bij o.a. burnoutklachten en mantelzorg. Dit bedrag gaat dus niet van je eigen risico af. Informeer bij uw zorgverzekeraar of check de zorgwijzer.

Incompanytraining

Voor incompanytrainingen maken we graag een offerte op maat.